Vikarierande grundskollärare

Veritas vikarierande grundskollärare arbetar med den ämnesinriktning och de åldersgrupper man själv valt att jobba med. Upp till årskurs 6 kan de undervisa i nästan alla ämnen för samma grupp elever. De är vana att arbeta i ett arbetslag med en grupp lärare som tillsammans ansvarar för ett antal elever. I arbetslaget kan det även ingå förskollärare och fritidspedagoger.

I de högre årskurserna 7-9 undervisar de ofta i färre ämnen med fokus på de ämnen som de har spetskompetens inom. Ofta en kombination av närliggande ämnen som exempelvis svenska och samhällskunskap eller fysik och matematik. I arbetet ingår föräldrakontakt, bedömning av elevernas arbetsuppgifter och dokumentation av deras kunskapsutveckling beroende på hur länge de kommer jobba hos er.

Som person behöver de utöver intresset för pedagogik vara kommunikativa, stresståliga och strukturerade. Då man jobbar inom olika skolor och arbetslag ska de ha god samarbetsförmåga och inspireras av att arbeta i grupp tillsammans med andra pedagoger.